#2016-02-18 02:47:53 

Kebabojad

Użytkownik

Posty: 32

Skąd: Szczecin

Wiek: 36

chciałbym się zorientowac, czy samodzielnie pakowaliście coś w woreczki foliowe do pakowania bez powietrza? podobno jest to dobry sposób na zabezpieczenie żywności przed szybkim zepsuciem.
#2016-02-18 04:49:31 

Jaskółeczka

Użytkownik

Posty: 69

Skąd: Czarne

Wiek: 34

Ja nie pakowałam, ale przydałyby mi się takie woreczki, bo w moim domu dużo jedzenia się psuje. Najczęsciej wybieram się na zakupy z całą rodzina i każdy coś pakuje do koszyka, a gdy przychodzimy do domu, to wtedy często okazuje się, że mamy tyle jedzenia, ze nie zdązymy wszystkiego zjeść w ciągu najbliższych kilku dni.
#2016-02-18 06:21:21 

Vinna

Użytkownik

Posty: 37

Skąd: Jarocin

Wiek: 35

Miałam podobny problem, ale znalazłam na to sposób. Kupiłam pakowarkę próżniową oraz specjalne worki foliowe do pakowarek doypack. Jest to zdecydowanie bardzo dobry sposób na zabezpieczenie żywności przed zepsuciem. W te worki można pakować nie tylko produkty kupione w sklepie, ale również samodzielnie przygotowane potrawy, np. ugotowane zupy i makarony oraz pieczone mięso.

#2016-02-18 07:45:05 

Vanessa

Użytkownik

Posty: 51

Skąd: Ostróda

Wiek: 27

Ja nie pakuje zywności prózniowo, lecz wiele produktów o krótkiej dacie ważności wkładam do zamrażalnika, gdzie są w stanie poleżeć kilka miesięcy.
#2016-02-18 10:36:15 

Vinna

Użytkownik

Posty: 37

Skąd: Jarocin

Wiek: 35

Ja mam mały zamrażalnik, więc nie wszystko by się w nim zmieściło. Nie znaczy to, ze w ogóle z niego nie korzystam, ale jest po prostu dla mnie niewystarczający.
#2016-02-18 11:36:04 

Kebabojad

Użytkownik

Posty: 32

Skąd: Szczecin

Wiek: 36

mnie też zainteresowało pakowanie próżniowe, gdyż nie wszystko mi się mieści do zamrażalnika, a poza tym niektóre produkty zapkowane prózniowo można przechowywac poza lodówką. mam tu na myśli m.in. pieczywo, ciasta, ciastka, a także kawę i herbatę.
#2016-02-18 13:48:16 

MajaTheBee

Użytkownik

Posty: 49

Skąd: Zakopane

Wiek: 85

nie wiem, czy wiecie, ale w zamrażalnikach i zamrażarkach również przechowuje się produkty zapakowane próżniowo i wtedy mogą one poleżeć nawet 24 miesiące.
#2016-02-18 15:23:54 

Kebabojad

Użytkownik

Posty: 32

Skąd: Szczecin

Wiek: 36

ale ciekawostka. to jeszcze jeden plus pakowania prózniowego jak dla mnie.
DODAJ ODPOWIEDŹ
Copyright 2015